Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Het verhaal van Mario

Het verhaal van Mario

Mario had een goed lopende cafetaria, maar de crisis deed eerst de zaak en daarna hem de das om. Hij krabbelde na zijn verslaving op en hervond het levensritme bij Tactory.

Mario exploiteerde een goedlopende cafetaria op een industrieterrein. Maar de crisis en de toestroom van Oost-Europese chauffeurs deden de omzet drastisch dalen. “Die jongens uit Oost-Europa hebben geen geld om eten te kopen; mijn omzet kelderde met tientallen procenten. Dat was voor de zaak funest en uiteindelijk ook voor mij.” Want tijdens het wachten op klanten begon Mario met drinken. “Ja, je zit daar maar te wachten. Ik ging dus drinken uit verveling.” Dat ging van kwaad tot erger en mondde uit in een alcoholverslaving waarna opname in een kliniek volgde.

In de kliniek herstelde Mario van zijn verslaving. “Na verblijf in de kliniek heb ik bij Tactory aangeklopt. Ik heb altijd hard gewerkt en wilde graag weer wat doen. Bij Tactory kon ik weer nuttig zijn en het hield me van de straat.” Mario begon bij de fietsenwerkplaats en stapte later over naar de locatie Joseph Haydlaan in Hengelo. “Hier heb ik van alles gedaan; ik heb bijvoorbeeld een tijdje verhuiswerk gedaan. Mooi werk, maar mijn rug vond het minder mooi.”

Na zijn tijd bij Tactory werkte Mario een jaar via het UWV. “Dat was met behoud van uitkering, dus daar verdiende ik verder niet veel aan. Maar het was wel een opstapje naar een flexcontract voor zeven maanden bij een bedrijf dat onderdelen maakt voor straaljagers. Ik heb weer werk en vastigheid. En dat is begonnen bij Tactory.”