Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Blog > De Jonge Mensen in Kracht
terug

De Jonge Mensen in Kracht

26 november 2019

DJ MIK, dit staat voor 'De Jonge Mensen In Kracht' is een zelfhulpgroep voor, door en met jongeren tussen de 16 en de 28 jaar op diverse locatie van Tactus. Vorige week was er een bijeenkomst die iets anders liep dan anders.

Jeroen (een ambitieus DJ MIK groepslid vanaf het eerste uur), die momenteel ook een van de herstelcursussen aan het volgen is, kwam Sylvie Spoelstra, familie-ervaringsdeskundige bij Tactus  tegen als invallend cursusleider bij de herstelgerelateerde cursus ‘Werken met eigen ervaring’. Jeroen had veel aan de ervaring van Sylvie als moeder van een verslaafde dochter. Ook had hij bedacht dat onze andere leden van DJ MIK misschien ook veel zouden kunnen hebben aan de ervaring van Sylvie. Zelf heeft hij dit met de groep besproken en iedereen zag het zitten. We zouden van tevoren vragen bedenken, alleen daar had bijna niemand over nagedacht.

Een verslaving is heel erg heftig, ook voor naasten, dus het is leerzaam om het verhaal ook eens vanuit iemand anders ogen te bekijken. 

Sylvie heeft eerst een stuk van haar verhaal verteld wat indrukwekkend was. Daarna kwamen de verhalen en vragen vanuit de groep en eigenlijk kwamen we tijd te kort. Een verslaving is heel erg heftig, ook voor naasten, dus het is leerzaam om het verhaal ook eens vanuit iemand anders ogen te bekijken. We waren met ongeveer 13 man. Het was een interactieve avond; er werd veel gedeeld over eigen ervaringen met ouders en de jongeren hebben zich kwetsbaar op durven stellen. We gaan nog lang terug kijken op deze mooie avond. Een dag na het bezoek van Sylvie bij DJ MIK, klopte er een ouder van onze MIK-kers aan bij de cursus ‘help mijn kind kan niet zonder’. Op deze manier hopen we dat het makkelijker wordt  om elkaar te vinden. We hebben afgesproken dat wanneer er veel nieuwe groepsleden zijn we vaker zulke avonden gaan/laten organiseren.


Merel Géron is casemanager/bemoeizorger in opleiding bij Tactus. Daarnaast geeft ze voorlichtingen in klinieken en zo nu en dan ook op scholen, waarbij ze haar eigen ervaring met gebruik inzet.
Ook is ze groepsleider bij DJ MIK, dit staat voor 'De Jonge Mensen In Kracht. En is een zelfhulpgroep voor jongeren tussen de 16 en de 28 jaar

Deel dit bericht:


Reacties

  • Wauw, mooi om jullie zo te zien groeien !!
    Door Rick Kamphuis, donderdag 28 november 2019 | 12:28

Plaats reactie