Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Wie we zijn > Hoe denkt Tactus over...?
terug

Comazuipers zelf laten betalen voor opnamekosten

17 maart 2016

Jonge comazuipers zelf laten opdraaien voor de kosten van opname is een verkeerd signaal. Het brengt de aanpak van alcoholmisbruik van de regen in de drup.

De aanpak van alcoholmisbruik heeft de laatste jaren veel opgeleverd; over de hele linie blijkt dat alcoholgebruik onder jongeren tussen de 12 en 16 jaar daalt. Ruud Rutten, bestuurder Tactus: “Een gevolg van de inspanningen die zijn geleverd om jongeren bewust te maken van de risico’s van alcohol. De alcoholmatigingsprojecten zijn in dat opzicht erg belangrijk. Wat ons rest is de aanpak van het comazuipen.”

Het voorstel om jonge comazuipers zelf te laten opdraaien voor de opnamekosten helpt in ieder geval niet. “In feite werp je een drempel op voor een bezoek aan het ziekenhuis. Vrienden van iemand die zich in een coma heeft gedronken, bellen de ambulance niet, omdat ze bang zijn voor de gevolgen. En dat maakt de kans op een fatale afloop groter.”

Rutten ziet liever dat structureel wordt ingezet op preventie. “We moeten vasthouden aan de koers die we hebben uitgezet en niet jongeren uit zorg duwen na een incident. De focus moet liggen op het terugdringen van alcoholgebruik; niet op het verminderen van spoedhulp.”

Deel dit bericht:


Reacties

Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie