Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Online behandeling bij eetstoornissen werkt!
terug

Online behandeling bij eetstoornissen werkt!

Nieuws

22 december 2016

Elke ter Huurne promoveert vrijdag 23 december op haar onderzoek naar internetbehandeling bij eetstoornissen. Uit haar onderzoek blijkt dat bepaalde cliënten baat hebben bij deze vorm van behandelen.

Online behandelen van eetstoornissen is succesvol voor patiënten met diverse typen eetstoornissen. Ook voor patiënten die al jaren worstelen met hun eetstoornis is de online behandeling een uitkomst. Het promotieonderzoek laat zien dat de eetstoornisklachten afnemen en dat de gezondheid van de deelnemers verbetert. Proefpersonen die de internettherapie deden vertoonden een duidelijke verbetering in hun eetgedrag. "Ze waren minder bezig met lijnen en piekerden minder over hun eetpatroon, lichaam en gewicht." Deze resultaten bleven tot na een jaar behouden.

Voor de doelgroep betekent Etendebaas.nl een mooie aanvulling op de bestaande reguliere gezondheidszorg. Deelnemers kunnen dit behandelprogramma in eigen tijd en op een zelfgekozen plek uitvoeren. Een vaste afspraak is niet nodig. Omdat de cliënten nergens naar toe hoeven, zijn ze minder zichtbaar en daardoor anoniemer. Voor de maatschappij betekent het effect van deze behandeling een besparing op de kosten die de medische en psychische klachten van de eetstoornis met zich meebrengen.

In de toekomst zal voor de behandeling van eetstoornissen het blended behandelen (een mix van face to face en online) meer mogelijkheden bieden. Het praktische gemak van online wordt dan gecombineerd met de voordelen van face-to-facecontact.

Deel dit bericht: