Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Tactus komt goed uit de bus bij inspectiebezoek over inzet e-health in de zorg
terug

Tactus komt goed uit de bus bij inspectiebezoek over inzet e-health in de zorg

Organisatie

16 mei 2018

Onderstaand bericht stond op Skipr.nl. Het belicht de inzet van e-health bij tien zorginstellingen in Nederland en laat weten dat het nog niet op orde is. Een van de instellingen die genoemd wordt, is Tactus. E.e.a. is naar aanleiding van een inspectiebezoek aan Tactus in oktober 2017.

In het bericht wordt gezegd dat er slechts twee van de tien instellingen konden aantonen dat zij op dit gebied voldoen aan NEN 7510 of ISO 27001. Een van die twee instellingen is Tactus. En ook in het rapport worden over ons de nodige positieve opmerkingen gemaakt. Het verheugt ons dat wij goed uit de bus komen, ook al blijkt dat niet uit het bericht van Skipr.

Enkele positieve conclusies uit het IGJ-rapport over Tactus:

"Het beeld van de inspectie is dat e-healthtoepassingen zorgvuldig worden ontwikkeld en gevalideerd en dat voldoende aandacht bestaat voor training en begeleiding van gebruikers en voor nazorg."

"Cliënten worden actief betrokken bij e-healthontwikkelingen" 

Op deze pagina van de Inspectie vind je de berichtgeving, verdere toelichting en de rapporten per instelling.

Bericht Skipr:

IGJ ziet instellingen aanrommelen met e-health

De wil is er wel, maar de uitvoering gaat rommelig. In de bestuurskamers van de zorginstellingen is er volop aandacht voor het inzetten van e-health. Maar het lukt meestal nog niet om de visie in praktijk te brengen. De inrichting van de besluitvorming is niet helder, er is geen zicht op risico’s en elektronische gegevensuitwisseling vindt eigenlijk nog niet plaats. Bovendien voldoet de beveiliging niet aan de normen. Dat zijn de conclusies van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) na tien inspectiebezoeken waarbij speciaal gekeken werd naar de inzet van e-health.

Tussen september en december 2017 bezocht de IGJ tien zorgaanbieders om het toetsingskader 'Verkennend toezicht op e-health bij zorgaanbieders' te testen. De IGJ inspecteerde daarvoor bij Spaarne Gasthuis Hoofddorp, Isala Zwolle, Antonius ziekenhuis Sneek, LUMC Leiden, Jeroen Bosch ziekenhuis Den Bosch, Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis Amsterdam, ’s Heeren Loo Amersfoort, Philadelphia Amersfoort, Lentis Zuidlaren en Tactus Verslavingszorg Deventer. Tijdens de bezoeken werd gesproken met de raad van bestuur, ICT- en zorgmedewerkers en cliënten.

Lees hier verder. 

Deel dit bericht: