Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Winnaar Smokefree Challenge 2018
terug

Winnaar Smokefree Challenge 2018

23 mei 2018

Klas 1A van CSG Eekeringe uit Steenwijk is de regionale winnaar van de niet-rokenwedstrijd Smokefree Challenge die Tactus Verslavingszorg in samenwerking met het Trimbos-instituut organiseert.

Klas 1A van CSG Eekeringe won, omdat ze de beste film met 10 belangrijke voordelen van het niet roken instuurden. Volgens de jury waren ze het beste omdat deze de positieve kant van niet-roken benadrukte en dit op originele wijze in beeld bracht. Het filmpje is door meerdere leerlingen gezamenlijk gemaakt op creatieve wijze met goed gebruik van animaties, geluid en tekst. De film bevatte veel humor en dat sprak de jury zeer aan. De klas is door Tactus verrast met taart en tickets voor een bioscoopbezoek met de hele klas.

In de regio Zwolle meldden zich 29 klassen van in totaal 6 scholen aan voor de wedstrijd. Aan het einde van dit halfjaar konden ze een creatieve opdracht uitvoeren en inzenden. De opdracht was: Maak een film over de 10 beste, leukste voordelen van niet roken.

Smokefree Challenge is een klassikale niet-roken wedstrijd voor de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. De klassen spreken met elkaar af een half jaar niet te roken. Op 1 november tekenden alle leerlingen een contract en in januari en april gaven leerlingen op een formulier aan of zij wel of niet roken.

Het doel van Smokefree Challenge is te voorkomen dat jongeren gaan roken en rokende jongeren te laten stoppen met roken. Smokefree Challenge wordt in Noord-West Overijssel, Flevoland en Noord-West Gelderland georganiseerd door Tactus Verslavingszorg.

Deel dit bericht: