Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Win jij de Herstelaward 2018?
terug

Win jij de Herstelaward 2018?

Algemeen

12 juni 2018

Gezocht: Het beste idee voor herstel bij verslaving! Uitreiking Herstelaward op 16 oktober 2018

Op 16 oktober 2018 organiseert Verslavingskunde Nederland een landelijke dag over verslaving met als rode draad Herstel en de toekomst van de verslavingszorg. In het middagprogramma wordt voor het eerst de Herstelaward 2018 uitgereikt. Klik hier voor het programma.

Dit is een prijs voor projecten, activiteiten en initiatieven die in de brede zin van het woord bijdragen aan herstel van cliënten die met verslavingsproblematiek kampen. 

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, € 1000,- of € 500,- , voor respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs. Tevens volgt een eervolle vermelding op de website via Verslavingskunde Nederland.

Over herstel

Verslaving gaat vaak gepaard met problemen op verschillende levensgebieden, zoals een slechtere gezondheidstoestand, en diverse sociale en maatschappelijke problemen. Het idee dat één enkele interventie aan deze cyclus een eind kan maken, is helaas een illusie. Herstel richt zich niet alleen op de verslaving maar juist ook op de andere levensgebieden. ‘Herstel’ is tevens een concept dat rekening houdt met de complexe en terugvalgevoelige aard van verslaving. Herstel geeft ruimte aan het karakteristieke proces van vallen en opstaan.

Herstel wordt gezien als ‘een individueel proces gericht op het hervinden van de persoonlijke identiteit en het hernemen van de regie op het leven. Hierbij staan de mogelijkheden en krachten van de mens centraal. Het impliceert een actieve acceptatie van kwetsbaarheden en beperkingen en ontwikkeling van de eigen identiteit naar burgerschap’.

Cliëntbewegingen en zorgaanbieders zien herstelondersteuning als beloftevolle aanpak omdat het zich richt op participatie, veerkracht, weerbaarheid en eigen regie. Daarom heeft Verslavingskunde Nederland dan ook deze Herstelaward in het leven geroepen!

Inzenden

De Herstelaward wordt toegekend aan bestaande projecten, activiteiten en initiatieven die in de brede zin van het woord bijdragen aan herstel van cliënten die met verslavingsproblematiek kampen. Alle organisaties kunnen indienen, zowel aangesloten organisaties van Verslavingskunde Nederland, als daarbuiten.


Mail voor 1 september 2018 naar
 info@decongresbalie.nl een beknopte omschrijving van het project, de activiteit en het initiatief, inclusief een motivatie waarom deze voor de Herstelaward in aanmerking komt. Vragen kunnen ook via dit mailadres gesteld worden. De inzending bestaat uit 600 tot 800 woorden (ca. 1 A4).

Jury en prijs

Een vakjury beoordeelt de inzendingen. Er worden maximaal drie projecten, activiteiten en/of initiatieven genomineerd. Vertegenwoordigers krijgen max. drie minuten om een korte pitch te houden over hun project, activiteit of initiatief. Daarna brengen zowel de vakjury als het publiek hun stem uit en krijgt de winnaar uit handen van de voorzitter van de vakjury de award uitgereikt. We wensen iedereen veel succes. Alvast bedankt voor de inzending.

Deel dit bericht: