Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Moestuin Omnizorg in film over vrijwilligers
terug

Moestuin Omnizorg in film over vrijwilligers

Nieuws

04 december 2017

De film ‘Leve de vrijwilliger’ geeft een gezicht aan al die mensen die zonder enige financiële vergoeding een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. De moestuin waar ook Omnizorg aan is verbonden, krijgt ruim aandacht in de film. Donderdag 7 december, nationale vrijwilligersdag, wordt de documentaire op televisie uitgezonden.

De moestuin achter Omnizorg is een initiatief van Omnizorg, de gemeente Apeldoorn, Stimenz, de wijkraad Apeldoorn Centrum en de vereniging Groei en Bloei. Jet Jacobs, manager van Omnizorg benadrukt dat de tuin een ontmoetingsplek is voor buurtbewoners, bewoners van Omnizorg en andere vrijwilligers. Integratie is de rode draad van het groen-verbindingsprogramma. 

Jacobs was zaterdag te gast bij de première van de documentaire. Ze was onder de indruk. ‘’De film geeft mooi weer wat de drijfveren zijn van al die vrijwilligers. Vanuit Omnizorg zijn twee mensen gevolgd die in de moestuin werken. Ze vertellen prachtig welke waarde dit voor ze heeft.” Ook het recente bezoek van de koning is te zien in de docu.

Leve de vrijwilliger is donderdag 7 december om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Deel dit bericht: