Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > IkPas 2018: zet je alcoholgebruik op pauze
terug

IkPas 2018: zet je alcoholgebruik op pauze

07 februari 2018

Woensdag 14 februari start de landelijke actie ‘IkPas' voor de derde keer. De campagne daagt alcoholgebruikers uit om 30 of 40 dagen niet te drinken. Het is een uitdaging voor mensen, om te kijken wat een alcoholpauze met hen doet en het helpt om bewuster om te gaan met je alcoholgebruik.

Veel mensen drinken alcohol. Op een feestje of verjaardag, tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Om deze gewoonte te doorbreken en mensen te stimuleren en steunen in het maken van een gezonde keuze, ondersteunt Tactus deze landelijke IkPas actie. We werken hierin samen met de GGD's in onze werkregio's.

Waarom meedoen?

Eerdere deelnemers van IkPas merkten veel positieve effecten na een maand hun alcoholgebruik op pauze te hebben gezet. Zo voelt meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, slaapt 40% beter en bespaart 38% geld. Daarnaast is ruim 65% van de deelnemers zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt en 44% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken.

Ruud Rutten, bestuurder Tactus: "Ik heb al eens eerder 30 dagen niet gedronken en dat is wel leerzaam. Je merkt dan hoe sociaal wenselijk het is om te drinken. Maar ook dat mild drinken negatieve invloed heeft op je slaap, je gewicht en je fitheid. Ik werd er dus fitter van."

Tactus heeft zichzelf ook als bedrijf ingeschreven bij IkPas. Inmiddels hebben zich al de nodige medewerkers aangemeld die zelf willen ervaren wat het met hen doet.

IkPas 2018

Je kunt kiezen uit twee varianten van de IkPas-periode. De 40 dagen actie loopt gelijk met de traditionele vasten tijd en duurt van woensdag 14 februari tot en met zondag 25 maart. De 30 dagen actie begint op donderdag 1 maart en loopt tot en met vrijdag 30 maart. Aanmelden kan op www.ikpas.nl.

Lokale initiatieven 

Op dinsdag 6 maart, van 19.30 - 21.00 uur organiseert de Universiteit Twente, als onderdeel van de studium generale, een lezing over de effecten van de ‘IkPas' campagne. GGD Twente presenteert de cijfers over het drinkgedrag in Twente. Meer informatie vind je hier.

 

Deel dit bericht: