Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Ouders op kroegentocht in Almere
terug

Ouders op kroegentocht in Almere

Nieuws

04 oktober 2017

ALMERE - Ouders uit Almere gaan maandag 6 november op kroegentocht in de binnenstad van Almere. Zij krijgen deze avond informatie over alcohol, drugs, social media en gamen. De avond wordt georganiseerd door Tactus Verslavingszorg en de gemeente Almere.

Een bijzondere kroegentocht dus, waarbij de kroegen worden bezocht door ouders die informatie krijgen, maar ook tips om hun kind te helpen nee te zeggen. De avond start gezamenlijk met een spreker en vervolgens krijgen de ouders in drie verschillende kroegen drie workshops. Eén over gamen, waarbij jongeren zelf ook games komen demonstreren en waarin ouders vragen kunnen stellen aan deze jongeren. Een andere workshop gaat over middelenkennis door middel van een quiz. En er is een workshop die gaat over hoe je het gesprek met je kinderen aangaat. Dit laatste doen we door middel van een toneelvereniging die stukjes op zal voeren en waarop ouders kunnen reageren.

De avond begint om 18.30 uur in club Cell waar wethouder Froukje de Jonge de aftrap doet. Hierna vertelt een GZ-psycholoog van de KinderKliniek over het puberbrein en alcohol. Vervolgens gaan de ouders in Club 26TWELVE, poppodium de Meester en café Men at Work aan de slag in workshops. Om 22.00 uur is de kroegentocht afgelopen.

Ouders die meer willen weten over alcohol, drugs en beeldschermgebruik tijdens de opvoeding en nieuwsgierig zijn naar de horecagelegenheden in Almere kunnen zich telefonisch opgeven voor de Kroegentocht op 088 382 28 87 of via dit aanmeldformulier.

Rectificatie:
Bij het verzenden van de uitnodiging voor ouders van tieners in Almere is een vergissing gemaakt. In plaats van de adressering aan de ouders is de uitnodiging per abuis aan de kinderen geadresseerd. De aanhef in de brief zelf is wel gericht aan de ouders. De gemeente verontschuldigt zich voor de eventueel ervaren verwarring.

 

Deel dit bericht: