Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > 10 jaar Budo in Almere
terug

10 jaar Budo in Almere

Nieuws

19 oktober 2017

Budo bestaat 10 jaar. En dat werd donderdag 12 oktober gevierd met een symposium waar alle betrokken partijen bij aanwezig waren. Joost Dusseljee van Tactus was één van de sprekers.

Budo is een combinatie van lekker sporten en een goed gesprek over wat de jongeren bezighoudt, waaronder ook het eventuele middelengebruik. Preventiewerker Joost Dusseljee van Tactus legt uit: “We mikken op jongeren die nog geen gebruiker zijn, maar wel risico lopen om dit te worden, maar ook op jongeren die reeds aan het experimenteren zijn met (drugs)middelen.” Wat kleinschalig begon is in tien jaar uitgegroeid tot een aanbod dat over heel Almere is uitgerold: op drie locaties in Almere worden ruim 80 jongeren per jaar bereikt. Het zijn over het algemeen jongeren die niet naar Tactus willen, maar die wel een beetje hulp kunnen gebruiken.

Op het symposium waren ongeveer vijftig mensen die het feestje meevierden van deze mooie mijlpaal. Op de foto ziet u Joost Dusseljee van Tactus links. Het Budo-project wordt door Tactus en De Schoor uitgevoerd.

In deze video zie je een uitleg van het BUDO-project

Deel dit bericht: