Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Cliënten Zwolse locatie Pannekoekendijk verkopen handgemaakte producten
terug

Cliënten Zwolse locatie Pannekoekendijk verkopen handgemaakte producten

08 juli 2019

Al jaren wordt aan de Pannekoekendijk en daarvoor aan de Oostzeelaan dagbesteding geboden aan de cliënten die er wonen, maar ook aan externe cliënten.

In Zwolle zijn de papierprikkers met hun oranje hesjes een bekend gezicht. Zij helpen bij het schoonhouden van de stad en de wijken eromheen.

Minder bekend bij de meeste mensen is, dat er ook een fietsen en houtwerkplaats is. In de fietsenwerkplaats worden achtergelaten fietsen opgeknapt, maar ook worden voor de omwonende studenten regelmatig banden geplakt en kettingen gespannen. In de houtwerkplaats timmert en zaagt men van vogelhuis tot picknicktafel.

Daarnaast is er nog een creatieve afdeling binnen de dagbesteding. Hier worden onder meer schilderijen gemaakt, onder de enthousiaste begeleiding van vrijwilliger Henk Kisjes. Mede door hem is het niveau van de kunstwerken enorm gestegen, waardoor de cliënten veel complimenten en daarmee zelfvertrouwen krijgen.

Inmiddels zijn de schilderijen zo goed, we het tijd vonden om ze ook onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Daarom zal de activering dit jaar voor het eerst met een kraam op de blauwvingerdagen aanwezig zijn. Naast de schilderijen zullen er ook producten uit de houtwerkplaats verkocht worden.

Benieuwd? We staan iedere woensdag van juli met een kraam, bemand met personeel en cliënten, in de Luttekestraat. 

Deel dit bericht: