Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > CBS de Brug in Harderwijk winnaar WhatzzzUp opdracht
terug

CBS de Brug in Harderwijk winnaar WhatzzzUp opdracht

11 juli 2019

Groep 7A van CBS De Brug in Harderwijk heeft in de regio Noord-Veluwe de WhatzzzUp?! opdracht gewonnen!

WhatzzzUp?!, onderdeel van Op tijd voorbereid*, is een schrijfopdracht die leerlingen individueel kunnen uitvoeren. De leerlingen werken voor het jongerenmagazine WhatzzzUp. Er zijn vier ingezonden brieven, waarin leeftijdsgenoten een probleem beschrijven. De leerling kiest een brief uit waarop hij/zij een gepast advies terug schrijft. Onderwerpen die bij de opdracht centraal staan zijn zelfcontrole, groepsdruk en sociale invloed.

De leerlingen en docent van groep 7A van CBS De Brug hebben op tijd voorbereid als leuk en leerzaam ervaren. Ook de taart werd enthousiast in ontvangst genomen!

*Op tijd voorbereid
Op tijd voorbereid is een digitaal lesprogramma voor leerlingen van groep 7/8 over de invloed van games en social media. Thema’s als; verslavende gewoontes, gamen, social media en de risico’s daarvan worden tijdens dit lespakket behandeld. Naast het digitaal lesprogramma wordt de klas ook uitgedaagd met groepsopdrachten. Ouders hebben een belangrijk opvoedkundige taak en worden daarom ook betrokken bij OTV, denk bijvoorbeeld aan een ouderavond.

 

Deel dit bericht: