Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Salland Rookvrij

Salland Rookvrij

Wij helpen je met stoppen

Iedereen weet het: roken is ongezond en kan dodelijk zijn. Toch vinden veel mensen het lastig om definitief afscheid te nemen van de sigaret. De HCDO, Tactus en Salland Zorgverzekeringen organiseren een avond waar je meer informatie krijgt over de mogelijkheden om te stoppen met roken. We leggen uit waarom stoppen met roken moeilijk kan zijn, maar we vertellen ook wat je kunt doen om het deze keer ècht vol te houden.

Wanneer? 15 oktober 2019 van 19.00 - 21.45 uur

Waar? Ichtuskerk, Holterweg 106, Colmschate

Je kunt je hier aanmelden.

Waarom zou ik stoppen met roken?

Stoppen met roken heeft altijd zin, ook voor een korte tijd. Al na één dag zijn er effecten merkbaar in je lichaam. Iedereen kan stoppen met roken en we ondersteunen je hier graag bij. Als je stopt met roken biedt dat ook een aantal voordelen, denk aan:

  • Je voelt je fitter
  • Je bespaart geld
  • Het is gezonder voor je kinderen en omgeving: zij roken nu mee
  • Je proeft en ruikt beter
  • Het is beter voor je gezondheid

Als je stopt met roken is het verstandig om hier hulp bij te zoeken. Je kunt hier meer informatie over vinden op www.ikstopnu.nl of je kunt terecht bij je huisarts.

Waarom is stoppen met roken zo moelijk? 

Collega Henk-Willem legt het uit in onderstaande video. 

Rookvrije generatie

In onze regio willen we rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Zonder verleidingen en met goede voorbeelden om zich heen. Daarom organiseren wij  deze informatieavond over stoppen met roken.

Deskundige begeleiding

Op de informatieavond zijn praktijkondersteuners van de huisarts en andere deskundigen aanwezig. Zij hebben veel ervaring in de begeleiding bij stoppen met roken. Zij zijn er om jouw vragen te beantwoorden, tips te geven en je te helpen bij wat je lastig vindt.

Informatie en aanmelden

Het programma lees je in de folder
Belangstelling? Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier 

Reacties na informatiebijeenkomst 

  • “Wellicht leuk om te weten; ik heb vorige week na de informatieavond mijn laatste 5 sigaretten gerookt en ben nu een week rookvrij.”
  • “We hebben een What’s-app groepje gemaakt om elkaar te steunen bij het stoppen” (1 week na de bijeenkomst)
  • “Thanks, ik had zo’n zetje net nodig. Fijn dat je met gelijkgestemden kon praten en dat er informatie van deskundigen was. Tot nu toe ben ik gestopt en ik ga dit volhouden!” (4 dagen na de bijeenkomst)
  • “Ik wil dat duiveltje niet meer. Nu is het wel moeilijk maar het gaat! (2 weken na de bijeenkomst)
  • “Het ging tot voor een week toe goed en heb ik geen sigaret aangeraakt. Plotseling rook ik weer, maar ben me heel bewust dat ik weer wil stoppen. Komt er weer een bijeenkomst en kan ik me dan weer inschrijven?” (2 maanden na de bijeenkomst)