Spring naar content

Behandeltraject

Aarzel niet, we helpen je altijd

Maak je je zorgen over jouw alcoholconsumptie of ander middelengebruik? Kun je jouw gok-, game- of eetgedrag niet onder controle krijgen? Stapelen de problemen zich op, thuis, op werk/school, met vrienden? Aarzel niet en neem contact op. 

Om een behandeling daadwerkelijk te starten, heeft Tactus een verwijzing van jouw huisarts nodig. Dan vergoedt jouw zorgverzekeraar de behandeling.

Zodra we de verwijsbrief hebben ontvangen van jouw huisarts, nemen we telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek. Mogelijk heb je dan wel een zogeheten ‘patiëntenbericht’ van jouw huisarts ontvangen. Hierop kun je ook lezen dat Tactus contact met je op zal nemen.

Wil je weten óf en hoelang er een wachttijd is voor de intake en behandeling, kijk dan bij de wachttijden overzicht.

Liever geen huisarts?

Wil je je graag aanmelden maar vind je het moeilijk om naar jouw eigen huisarts te gaan voor een verwijzing? Of wil je eerst wat meer informatie of advies? Neem dan contact met ons. Dan zoeken we samen naar een oplossing! 

Hulp bij een crisissituatie?

Ook in een crisissituatie kun je contact opnemen met een huisarts. Indien nodig zal de huisarts contact opnemen met Tactus. Buiten kantoortijden, kun je contact op nemen met de dichtstbijzijnde Huisartsenpost (HAP).

een reis van duizend mijlen begint met een eerste stap

Veelgestelde vragen

Contact met Tactus

Chat of bel met een expert

Je kunt vrijblijvend chatten met een deskundige. Onze chat is iedere werkdag van 13 tot 17 uur open. Rechtsonder vind je de knop om de chat te starten.

Je kunt ons ook tijdens kantooruren bellen voor advies.

088 382 28 87

Informatie aanvragen

Je kunt ons ook mailen als je vragen hebt of op zoek bent naar specifieke informatie. Gebruik hiervoor ons contactformulier.

Als je hulp zoekt bij Tactus, wat kan je dan verwachten? Wij bieden je behandeling op maat. Maar in grote lijnen, zijn dit de stappen die je kunt doorlopen.

Lees meer

Verslavingen

Veel mensen zien het drinken van alcohol als iets gezellig en sociaal. Bij matig gebruik zijn de risico’s beperkt, maar waar ligt de lijn tussen gezond en verslavend gebruik?
Wanneer je langdurig speed gebruikt kan het steeds langer duren om te herstellen. Ga je niet meer uit zonder speed te gebruiken? Ben je vaker en langer moe na een avond gebruik?
Cannabis wordt vaak gebruikt om een ontspannen gevoel te krijgen. Maar wanneer is het verlangen naar dit ontspannen gevoel zo groot dat het je leven gaat beïnvloeden?