U bevindt zich hier: Home > IkPas

IkPas

Jongeren groeien op in een omgeving waarin alcohol heel gewoon is. En ook veel volwassenen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken.

Om deze gewoonte te doorbreken, stil te staan bij het eigen alcoholgebruik en het goede voorbeeld te geven aan de jeugd, ondersteunt de GGD samen met Tactus en veel gemeenten in de regio de landelijke actie IkPas. 

Daag anderen uit om mee te doen
U kunt individueel meedoen aan de actie, maar ook samen met anderen: vraag vrienden en familie, collega’s of sportmaatjes om ook mee te doen.

Waarom meedoen?
Deze uitdaging maakt u bewust van de rol van alcohol in uw leven. Na deelname aan IkPas maakt u waarschijnlijk een meer bewuste keuze wanneer u wel of geen alcohol drinkt. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers zich tijdens IkPas:

•       fitter voelen

•       beter slapen

•       minder alcohol drinken (ook na 6 maanden!)

Wat doen GGD, Tactus en gemeenten?
Wij ondersteunen de actie gedurende de hele periode. Wekelijks krijgt u een nieuwsbrief met praktische tips en ervaringen van andere deelnemers. U kunt ook zelf uw ervaringen en vragen delen via Facebook (https://www.facebook.com/ikpasnl/) of via e-mail (40dagenzonderalcohol@tactus.nl.). Deel uw ervaringen en maak foto’s.

Aanmelden
Kunt u best een tijdje zonder alcohol? Ervaar zelf hoe het is om 30 of 40 dagen géén alcohol te drinken en meld u aan op ikpas.nl!