U bevindt zich hier: Home > Over Tactus > Onderzoek bij Tactus > SumID-Q

SumID-Q methodiek

Op basis van laagdrempeligheid, professionele nieuwsgierigheid en niet meer vragen dan noodzakelijk (niets wijzer maken) is de SumID-Q ontwikkeld. Middelengebruik moet besproken worden, de SumID-Q geeft aanknopingspunten om het gebruik bespreekbaar te maken. De vragenlijst selecteert eerst met beeldmateriaal welke middelen de cliënt kent, persoonlijk of bijvoorbeeld van televisie. Op basis van deze selectie wordt doorgevraagd naar kennis, attitude, omgevingsgebruik , eigen gebruik, gevolgen van gebruik en  veranderingsbereidheid.  De voordelen hiervan zijn: (1) Een acclimatiserend effect op de cliënt. (2) Het biedt ruimte om in de taal van de cliënt te spreken. De cliënt wordt uitgenodigd de middelen bij de naam te noemen zoals zij dit kennen. Dit voorkomt miscommunicatie. (3) Als naar aanleiding van de plaatjes blijkt dat een cliënt van een bepaald middel helemaal niets af weet, komt de interviewer hier niet meer op terug. Op deze manier wordt voorkomen dat de cliënt door het interview nieuwsgierig wordt en mogelijk trek ervaart.

De structuur van het hele interview is erg belangrijk. Eerst worden de plaatjes doorgenomen en vervolgens kennis - en attitude. Daarna wordt pas over gebruik gesproken. En dan wordt eerst nog gevraagd hoeveel mensen in de omgeving het bepaalde middel gebruiken voordat de interviewer vraag of cliënt zelf wel eens heeft gebruikt. Eventuele weerstand en strategieën om het interview te frustreren zijn alweer vergeten en zijn cliënten vaak erg open over hun gebruik.  

Het SumID-Q pakket bevat een uitgebreide handleiding met niet alleen een exacte beschrijving van  het diagnostisch proces, maar ook uitgebreide achtergrondinformatie over hoe een gesprek aan te gaat, biedt. Het materiaal is op maat gemaakt voor deze groep cliënten. Vraagstellingen zijn kort en begrijpelijk en pictogrammen zijn beschikbaar. Afname duurt 45-60 minuten, afhankelijk van het aantal middelen dat uitgevraagd moet worden (wat weer afhankelijk is van wat men herkent). Medewerkers moet getraind zijn om betrouwbaarheid van afname te vergroten. Alle lijsten dienen in de geplande volgorde afgenomen te worden.