Spring naar content

Voor verwijzers

Reguliere aanmelding

Wil je iemand verwijzen met een verslavingsprobleem met bijvoorbeeld alcohol, cannabis, benzodiazepinen, gokken, gamen of eetstoornissen? Verwijs dan naar Tactus.

Je kunt naar Tactus verwijzen als je patiënt/cliënt in ons werkgebied woont: Overijssel, Flevoland en Gelderland. Afhankelijk van waar een patiënt/cliënt woont, kan er sprake zijn van wachttijden. Uiteraard, proberen we de wachttijden voor intake en behandeling zo kort mogelijk te houden.

Uitzondering Flevoland

Je kunt alle patiënten/cliënten die wonen in ons werkgebied bij ons aanmelden met uitzondering van Flevoland. In Flevoland behandelen wij alleen jeugd t/m 23 jaar. Voor volwassen patiënten/cliënten verwijzen we je graag naar Amethist Verslavingszorg

Aanmelden

Wij adviseren om via ZorgDomein je patiënt/cliënt bij ons aan te melden. Dit is namelijk de efficiëntste manier. Je vult dan alle gegevens in die wij nodig hebben om de aanmelding gelijk te kunnen verwerken en jouw patiënt/cliënt direct naar de juiste plek binnen Tactus kunnen verwijzen. Het is belangrijk dat je de LVB of het vermoeden hiervan vermeldt in jouw verwijsbrief. Onze collega’s van het aanmeldbureau houden dan bij het doorverwijzen naar de juiste plek hier rekening mee.

Verwijzen zonder Zorgdomein

Wil je liever niet het ZorgDomein-portaal gebruiken? Dan kun je zelf een verwijsbrief opstellen en naar ons aanmeldbureau mailen: aanmelding@tactus.nl. Wij hebben een sjabloon voor een verwijsbrief gemaakt. Uiteraard, accepteren we ook verwijsbrieven in je eigen format, maar het kan zijn dat we achteraf dan aanvullende informatie moeten opvragen. We ontvangen de verwijsbrief graag via een beveiligde mailapplicatie, zoals bijvoorbeeld Zivver. Beschik je niet over een beveiligde mailomgeving dat kun je de Tactus conversatiestarter van Zivver hiervoor gebruiken. 

Jeugd en jongvolwassenen

Wil je meer informatie over verwijzen van jeugd voor:

  • laagdrempelige hulp via preventie
  • praatgroepen voor kinderen van ouders met een verslavingsprobleem
  • ambulante behandeling
  • klinische behandeling

Bekijk dan de informatie op Verwijzers jeugd | Tactus Verslavingszorg

Lichte verstandelijk beperking (LVB)

Voor LVB hebben we een aangepast intaketraject. Woont jouw LVB-patiënt buiten het verzorgingsgebied van Tactus? Dan kunnen wij geen ambulante trajecten verzorgen. Wel kunnen we vanuit ons Centrum Verslaving & LVB eenmalig meekijken en advies geven (second opinion). Vraag een second opinion aan. Er vindt dan een telefonische triage plaats met één van onze LVB-regiebehandelaars. Aanvragen van de second opinion kan via info@centrumverslavingenlvb.nl.

Intake

Als je een patiënt/cliënt verwijst naar Tactus wordt hij/zij uitgenodigd voor een intake. Wij streven ernaar om binnen vijf werkdagen contact op te nemen om een intake in te plannen. De datum van de intake is afhankelijk van wachttijden. Voorafgaand aan de intake is er een kort telefonisch contact (15 minuten) met een behandelaar. De cliënt ontvangt voor de intake ook een online vragenlijst.

De intake is meestal een face-to-face gesprek en hierin wordt de ernst van de problematiek vastgesteld. De cliënt en de hulpverlener kijken vervolgens samen naar de best passende behandeling. In de intake wordt ook gevraagd of we de huisarts op de hoogte mogen stellen van de behandeling. Wanneer de cliënt toestemt, ontvang je na de intake hier bericht van.

Crisissituatie?

Heb je een patiënt/cliënt die wegens een verslaving in een dreigende situatie verkeert? Meld hem of haar dan gelijk aan.

Magazine: Tactus in Beeld

  • Ontvang vier keer per jaar ons online magazine.
  • Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Tactus.
  • Lees verhalen, interviews en tips.
  • Mis niets van het onderzoek van Tactus.