Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Blog > Onderzoek op Oerol
terug

Onderzoek op Oerol

01 augustus 2017

Mijn baan als onderzoeker saai? Oké, soms een beetje… als ik veel tijd doorbreng achter mijn computer. Maar af en toe sta ik ook lekker met de voeten in klei voor het ‘veldwerk’. In dit geval was het met de voeten in het zand, tijdens het Oerol Festival op Terschelling. Drie dagen lang data verzamelen in het kader van ons Breindebaas onderzoek. Ondertussen genietend van een sfeervol muziekje, strandstoelen, zitzakken en vrolijke mensen om me heen.

Zes laptops staan klaar; op zoek naar deelnemers dus: mensen die wel van een drankje houden, die de test op de laptop willen doen en de app willen gaan gebruiken. Gelukkig komen veel mensen uit zichzelf al informeren wat wij aan het doen zijn. Er is veel animo voor deelname en we hebben leuke gesprekken. Er blijkt geen drempel te zijn om over het eigen alcoholgebruik te praten; of het nu gaat om af en toe een glaasje of om zorgelijke hoeveelheden. Deelnemers zijn in de relax-modus.
De veronderstelde duur van invullen van de test hebben we flink onderschat. Mensen nemen alle tijd, deinen mee met de muziek, bespreken vragen met elkaar, kijken eens lekker rond… in dit tempo gaan we de beoogde aantallen voor ons onderzoek niet halen. Daar leggen we ons al snel bij neer. Na zevenen ’s avonds worden de gesprekken minder serieus en zijn vooral de blaastesten nog interessant. Tijd om de boel in te pakken…

En tijd om zelf op de fiets te springen om naar het Westerkeyn festivalterrein midden op Terschelling te gaan, zodat we zelf nog wat sfeer kunnen proeven. Tentjes, muziek, creativiteit, terrasjes en nog meer vrolijke mensen! Rond middernacht plof ik moe, met zere voeten, maar erg voldaan neer op m’n bed. De bovenste helft van een stapelbed, in een kleine hut op de ‘Frans Horjus’, een authentiek zeilschip uit 1904. Met een lach op m’n gezicht denk ik nog even na over mijn veelzijdige baan!

Weer in de waan van alledag is het spannend of de deelnemers de vervolgmeting van het onderzoek ook gaan invullen. We herinneren ze hier een maand later aan per mail. Maar of de mensen die in de relaxte sfeer hebben toegestemd met dit onderzoek ook nog zin hebben daar thuis de computer voor aan te zetten, is de vraag. We gaan het zien…

Marloes Postel is senior onderzoeker bij Tactus

Deel dit bericht:


Reacties

  • Leuk Marloes!
    Door Jeannette Ooink, woensdag 2 augustus 2017 | 13:49

Plaats reactie