Spring naar content
Hoe denkt Tactus over…?

Behandeling in coronatijd

Mensen in de verslavingszorg leven in het algemeenheid eenzamer en staan vaak minder op het netvlies van de samenleving. De coronatijd heeft een verhoogd risico voor mensen met een (verborgen) verslavingsproblematiek. Chronische cliënten hebben vaak een zwakke lichamelijke en geestelijk gezondheid en zijn daardoor extra vatbaar en kwetsbaar.

De impact van de coronacrisis is dan ook voor onze cliënten erg groot. Onze zorg en behandelingen zijn zoveel als mogelijk, al dan niet in aangepaste vorm, doorgegaan. Naast dat we onze zorg in stand houden, zetten we in op het voorkomen van de overbelasting van de ziekenhuis intensieve care afdelingen en andere zorgverleners. 

Om besmetting van het coronavirus te voorkomen hebben we de afgelopen periode ook ingezet op contact op afstand. We werken al jaren met wetenschappelijk onderzochte e-health oplossingen als beeldbellen en online behandelingen. Naast de digitale ambulante behandelcontacten zijn we ook medicatie en maaltijden aan huis gaan bezorgen. Alles op veilige afstand of met persoonlijke beschermingsmiddelen. In de klinieken was er een beperking van de bezoekmogelijkheden, maar dat is inmiddels weer aan het versoepelen. Ook de zelfhulpgroepen gaan van digitale bijeenkomsten naar bijeenkomsten op locatie, waarbij ze de anderhalf meter in acht nemen. 

Het is een spannende tijd. Mensen accepteren de situatie inmiddels en het lukt veel van onze cliënten goed om in behandeling te blijven. 

Geen items gevonden

Geen items gevonden

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De herfst. Een tijd waar de bladeren verkleuren en van de boom afvallen. Een tijd van loslaten, en naar jezelf teruggaan. Een mooie tijd voor een Talk ’n Joy dag.
  • Tactus in Beeld
Metaforisch is de nieuwe woonzorgvoorziening De Sluis van Tactus in Hengelo ook te beschouwen als een sluis. Het leven van bewoners is geheel anders dan daarvoor.
  • Tactus in Beeld
Bij Tactus zet Wilco zich als verpleegkundige dagelijks in voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) die kampen met verslaving. Dat doet hij op één van onze TOPGGz-afdelingen.