Jouw cliëntdossier en meer
Een belangrijk recht van cliënten – en van groot belang – is het recht op informatie. Je kunt een deel van jouw dossier online inzien via Minddistrict.
Minddistrict en jouw dossier
We proberen het inzageproces zo makkelijk mogelijk te maken. We geven uitleg over het cliëntdossier en het inlogproces.
Zelfstandig aan de slag
Naast jouw begeleiding kan je ook zelfstandig aan de slag om jouw verslaving de baas te worden. Hier onze tips op een rij (komt binnenkort).
Veelgestelde vragen
Voor het verzetten of afzeggen van een afspraak kun je contact opnemen met alle locaties via ons algemene nummer: 088 382 28 87.
De duur van je behandeling hangt grotendeels af van je hulpvraag. Samen kijken we wat voor jou het beste is. In het behandelplan wordt opgenomen hoe lang je in behandeling gaat.
Tactus probeert de wachttijden voor intake en behandeling zo kort mogelijk te houden. De wachttijden verschillen per locatie waar we ambulante ondersteuning aanbieden.
De actuele wachttijden kun je vinden op: www.tactus.nl/wachttijden.
Je medicatie is een belangrijk onderdeel van je herstelproces. Zorg daarom dat je een actueel medicatieoverzicht hebt; dit kun je krijgen bij de apotheek. Bij je afspraak met de arts of verpleegkundige van Tactus wordt je medicijngebruik besproken. Als je behandeling is afgerond kan het zijn dat je medicijngebruik is veranderd. Vraag daarom een nieuw overzicht bij de apotheek en zorg dat je deze altijd bij je draagt.
Bij Tactus verwerken we online middelen zoals videobellen, online dossier en apps in onze hulpverlening. In sommige gevallen is het ook mogelijk om je behandeling volledig online te volgen, een zogenaamde 100%-online behandeling. Wil je hier meer over weten, kijk dan op www.internetbehandeling.nl.
Ja, je hebt het recht om je medisch dossier in te zien. Je familieleden hebben alleen recht op inzage in jouw dossier als ze van jou een schriftelijke machtiging hebben. Meer over jouw dossier kun je lezen op: Rechten van cliënten.
Tactus wordt in 2024 rookvrij. Sommige locaties zijn al geheel rookvrij, andere locaties zijn dat (nog) niet. Wat rookvrij betekent verschilt ook per voorziening (kliniek, poli, wonen). Informeer bij de locatie naar de stand van zaken.
Nee, huisdieren zijn niet toegestaan in de kliniek.
Nee, zeker niet. De meeste cliënten blijven gewoon in hun eigen omgeving en komen voor behandeling naar een locatie van Tactus.
De eigen bijdrage GGZ is per 2013 afgeschaft. Voor klinische opnames en eerstelijnszorg moet mogelijk nog wel een eigen bijdrage worden betaald. Heb je hier vragen over? Dan kun je het best contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.
Voor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder. De hoogte van dit eigen risico verschilt per jaar. Het verplichte eigen risico in 2020 is € 385,- Dat wil zeggen dat je in 2020 de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf moet betalen, de overige zorgkosten worden door de zorgverzekeraar betaald. Het eigen risico geldt voor alle zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Daarnaast is het ook mogelijk om bij uw zorgverzekeraar voor een hoger eigen risico te kiezen, het aanvullende eigen risico. Word je verwezen door reclassering, dan zijn er afwijkende normen. Vraag je behandelaar voor meer informatie.
In Nederland voeden meer dan 400.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen hun kinderen op. De website KopOpOuders.nl is een website van het Trimbos-instituut met opvoedondersteuning voor deze ouders en hun partners.
Ben je in behandeling bij Tactus en beland je in een crisissituatie? Je hebt een crisissignaleringsplan waarin is vastgelegd wie je kunt bellen bij een crisis. Kun je die niet vinden? Neem dan contact op met je behandelaar via 088 382 28 87.
Ben je niet in behandeling bij Tactus en heb je acuut hulp nodig? Bel dan met je huisarts of buiten kantoortijden met de dichtstbijzijnde Huisartsenpost (HAP).
Als je niet of niet op tijd op een afspraak verschijnt kunnen daar kosten voor in rekening worden gebracht. Dit kan gevolgen hebben voor je eigen risico. Weet je al dat je niet kunt? Meldt je dan ruim van te voren af.
We vinden de inbreng van partner, familie en vrienden tijdens de behandeling zeer waardevol. Dus worden zij, voor zover mogelijk, betrokken bij jouw behandeling.
Behandeltraject
Samen met jouw behandelaar stel je een zorgplan op. Deze is specifiek gericht op jouw situatie en wensen. In grote lijnen is dit een behandeltraject bij Tactus.
Hulpaanbod
Tactus biedt vele vormen van hulp aan mensen met een verslaving én hun naasten. Hier een overzicht van wat wij je kunnen bieden.
Locaties
Tactus heeft meerdere locaties in Flevoland, Overijssel en Gelderland. Op onze adressenpagina vind je alle locaties en krijg je via Google een routebeschrijving.