U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Gamekwartet; een spel om over te praten
terug

Gamekwartet; een spel om over te praten

Nieuws

02 maart 2017

De nadelen van teveel gamen. Tips om te minderen. Maar ook de effecten op langere termijn. Het zijn zomaar een aantal thema’s op het gamekwartet van Tactus.

Gamen is voor veel jongeren een leuke bezigheid; soms gaat het net even iets verder. Worden het nachtenlange sessies. Is er geen tijd meer voor andere dingen. Dan kan een spelletje een serieus probleem worden. Een goed gesprek kan helpen en daarom heeft Tactus het gamekwartet gemaakt. Preventiewerker Remco Snippe vertelt over het hoe, wat en waarom. “We krijgen regelmatig vragen over gamen; soms van een jongere, soms van iemand die werkzaam is in de zorg of maatschappelijk werk. Het is een relatief nieuwe verslaving waar nog veel vragen over zijn. Daarom leek het ons goed iets te ontwikkelen dat zou helpen om in gesprek te raken over gamen.” Dat werd dus het gamekwartet.

Het kwartet telt acht thema’s die allemaal stof tot gesprek opleveren. Want wat maakt een game nou verslavend? En zijn er ook voordelen als je veel gamet? Snippe: “We wilden een laagdrempelig spel maken met herkenbare thema’s. Het spelen van het spel maakt het gamen bespreekbaar.” 

Het spel kan met 2 of meer personen worden gespeeld, daarnaast kunnen de verschillende kaarten ook klassikaal worden besproken. Het gamekwartet is te vinden in de webwinkel van Tactus: https://webwinkeltactus.nl/webshop

Deel dit bericht: