U bevindt zich hier: Home > Nieuws > 12e Talk 'n Joy Vakantieweek. Een TOP Week!
terug

12e Talk 'n Joy Vakantieweek. Een TOP Week!

15 augustus 2017

Ieder jaar organiseert Tactus de Talk 'n Joy Vakantieweek voor jongens en meiden van 8 tot 18 jaar waarvan de vader en/of moeder een verslavingsprobleem heeft (gehad).
Ook dit jaar waren we in Ommen, in de Wolfskuil. We hadden twee zeer gerieflijke vakantiewoningen op deze fijne locatie. We hebben leuke activiteiten gedaan en de sfeer was erg goed. De kinderen en jongeren gingen na zes dagen met een voldaan gevoel weer naar huis. 

We hadden erg veel geluk met het weer. De temperatuur was telkens iets hoger dan wat de vooruitzichten waren en ook minder regen dan voorspelt. Geluk voor ons!

In de twee huizen werden, afzonderlijk van elkaar, activiteiten gedaan. In het huis met de jongste kinderen werd enthousiast Cup A Music gedaan, muziek gemaakt op jerrycans, tonnen en flessen. Ze gingen naar de dierentuin met de trein, gingen kanoën, aten 'uit' in huis met een door leiding en vrijwilligers samengestelde Mexicaanse maaltijd, geheel in stijl, met sombrero’s en Mexicaanse capes om, geserveerd. Verder veel knutselen en creatieve dingen en natuurlijk veel spel en lekker voorgelezen worden, echt elke avond.

In het huis met de oudsten, jongeren vanaf 12 tot 16 jaar, deed bubbelbal het helemaal. Ze gingen met de trein naar Wildlife, deden een theater workshop, aten luxe tapas, bereid door de leiding. Lekker creatief, veel sport en spel en volop aandacht voor ieder kind.

Tijdens de Talkblokken, die er elke dag waren, werd stilgestaan bij het kind-zijn-van. Een serieus aspect in de week. In beide huizen kwam een ervaringsdeskundige om te vertellen hoe het was om op te groeien in een gezin met een verslaafde ouder. Het gaf veel reactie, vragen en emoties. Spring jij er ook wel eens tussen als er ruzie is thuis? Hoe reageerde jij op de verslaving van je ouder? Kan een verslaafde ouder wel van zijn kind houden? Hoe weerstond jij dat je elke dag weer vernederd werd? Vragen om kippenvel van te krijgen.
Complimenten geven aan elkaar en iets wat je achter je wil laten op papier zetten en in het vuur gooien. Ook bij de middeleninformatie tijdens  het Talkblok waren de vragen soms erg heftig. Toch hadden we ook heel erg veel plezier en lol met elkaar.

Een diverse groep vrijwilligers ondersteunde de Tactus-leiding. Ze trokken alles uit de kast, vooral ook qua energie, om het tot een zeer geslaagde week te maken. Onmisbaar! Super!

Wat een geweldige ervaring was deze Talk’nJoy vakantieweek! Op naar nummer 13 in 2018.

Wil je de Talk 'n Joy Vakantieweek financieel ondersteunen? Of wil je meer weten over Talk 'n Joy?
Mail naar talknjoytwente@tactus.nl of neem een kijkje op onze webpagina Kind van Verslaafde Ouder.

Deel dit bericht: