U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Tactus steunt alcoholmanifest
terug

Tactus steunt alcoholmanifest

Nieuws

07 september 2017

Tactus steunt het alcoholmanifest dat vorige week aan de politiek is aangeboden. Ze roepen op tot een effectiever alcoholbeleid.

Het manifest is opgesteld om de aandacht van de overheid en de politiek te vragen voor het benutten van kansen die kunnen leiden tot aanzienlijke gezondheidswinst voor zowel de individuele burger als voor de samenleving als geheel. Een effectief alcoholbeleid voorkomt menselijk leed en bespaart tal van maatschappelijke kosten. De doelgroepen van het beleid zijn jongeren, jongvolwassenen en nadrukkelijk ook ouderen.]

In een brief vragen de gezondheidsorganisaties aandacht voor de drie alcoholbeleidsmaatregelen die internationaal worden erkend als effectief en ook in Nederland de basis zouden moeten vormen van een effectieve aanpak van het alcoholbeleid. Het gaat specifiek om: verhogen van de prijs van alcohol, beperken van de beschikbaarheid van alcohol en een verbod op alcoholreclame en alcoholsponsoring. 
Ander belangrijk punt is de scheiding tussen detailhandel en alcohol. De mogelijkheden voor blurring (alcohol schenken in een winkel) moeten beperkt blijven.

Deel dit bericht: