U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Tactus helpt bij vragen van ouders
terug

Tactus helpt bij vragen van ouders

Nieuws

08 september 2017

ALMERE - Ouders die zorgen hebben over het middelengebruik of beeldschermgebruik van hun kind worden geholpen door Tactus. In de cursus Help, mijn kind kan niet zonder! kunnen ze al hun vragen kwijt en leren ze hoe ze de regie weer in handen krijgen.

Veel gamen of overmatig gebruik van alcohol of drugs van hun kind kan voor ouders veel vragen opleveren. Preventiewerker Ellen Vos: “Ouders willen vaak weten hoe ze het overmatig gebruik of beeldschermgebruik herkennen. Of hoe ze er met hun kind over praten. Deze en andere vragen behandelen we in de cursus.” Vooral de communicatie binnen het gezin komt aan bod. Daarnaast krijgen ouders praktische informatie om anders met hun kind om te gaan.

De cursus beslaat in totaal 5 avonden waarin elke keer een ander onderdeel aan bod komt. De eerste bijeenkomst is op donderdag 21 september. De cursus wordt gegeven door: Ellen Vos, preventiemedewerker en Nanette van der Steeg, behandelaar, van de afdeling Jeugd en Jongvolwassenen.

De cursus is voor zowel ouders waarvan het kind al in behandeling is als voor ouders waarvan het kind nog niet in behandeling is bij Tactus. De cursus wordt gehouden op de locatie van Tactus in Almere, Randstad 22183. Gratis parkeren kan voor de deur. Aanmelden kan via e.vos@tactus.nl voor meer info: www.tactus.nl

Deel dit bericht: