U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Succesvolle aftrap Stoptober in Flevoland
terug

Succesvolle aftrap Stoptober in Flevoland

Media

21 september 2017

Een hart onder de riem voor de rokende inwoners van Lelystad gaf wethouder Janneke Sparreboom afgelopen zaterdag op de markt in het centrum. Met een kort statement in een Facebook-filmpje motiveerde ze haar stadsgenoten die nu nog in rookwolken zijn gehuld om mee te gaan doen met Stoptober. Tactus was erbij.

“Ik spreek uit eigen ervaring en weet hoe lastig het is om te stoppen. Maar het kan echt en ik gun onze rokende inwoners zo dat zij ook kunnen stoppen. Stoptober ondersteunt en motiveert de mensen en dat vind ik er zo goed aan. Niet wijzen met het vingertje, maar positief ingestoken waarbij de mensen elkaar helpen en enthousiasmeren”, aldus wethouder Sparreboom. En passant deelt ze informatie uit en sprak ze het winkelende publiek aan.

Alhoewel het weer een beetje grijs bleef, bezochten tientallen nieuwsgierige Lelystedelingen de opvallende oranje Stoptober-camper bij het Agora theater. Ze kregen daar uitleg over de Stoptober-aanpak van medewerkers van de GGD en Tactus Verslavingszorg. Van Tactus Preventie Flevoland was collega Bianca Swart aanwezig (op de foto tweede van links).

Opvallend waren de openhartige verhalen van de mensen. “De vraag die wij stelden, rookt u zelf of kent u iemand die rookt maakte wel wat los”, zegt Elke van Huffelen, vanuit GGD Flevoland betrokken bij de aftrap van Stoptober in Lelystad. “Persoonlijke verhalen, soms ook verdrietig over het overlijden van een partner of familielid aan de gevolgen van longkanker. Roken is een onderwerp dat iedereen op de een of andere manier raakt.”

Deze kick-off was het begin van de campagne in Lelystad en Flevoland. GGD Flevoland en gemeente Lelystad blijven via de social media aandacht vragen voor Stoptober.

Foto: fotostudio Wierd

Deel dit bericht: