Spring naar content

Opening nieuwe locatie Tactus op Gezondheidspark Hengelo

Vrijdag 18 oktober trekken de eerste bewoners in hun woonstudio van de nieuwe woonzorgvoorziening De Sluis van Tactus op het Gezondheidspark Hengelo. Donderdag 17 oktober was de officiële opening met zo’n honderd aanwezigen. Ook openden de deuren van de nieuwe polikliniek van Tactus aan de zijkant van het gebouw.

De vroegere Huisartsenpost Hengelo, tegenover ziekenhuis ZGT, het gebouw ‘De Sluis’ aan de Aletta Jacobslaan kent 24 eenpersoons woonstudio’s voor mensen met langdurige verslavingsproblematiek die hier kunnen gebruiken en in alle rust kunnen wonen met begeleiding van Tactus.  De wens om zo’n woonzorgvoorziening te starten in Hengelo ligt er al jaren. Gemeente Hengelo, Tactus en Woningbouwvereniging Welbions hebben de afgelopen intensief samengewerkt om een geschikte locatie te vinden. Samen stonden ze hier op deze dag om de nieuwe gecombineerde voorziening te openen.

Tactus heeft al meerdere van dergelijke woonvoorzieningen in de regio’s waar we werken in Overijssel en Gelderland. In Hengelo is er al jaren een wachtlijst voor deze vorm van wonen met begeleiding speciaal voor mensen met een langdurige verslaving en waarbij middelengebruik is toegestaan. Met 24 studio’s (voorzien van eigen keuken en sanitair) en een ambulante poli bieden we onze cliënten een stabiele omgeving, dagelijkse regelmaat en een zinvolle dagbesteding.

Aan de zijkant van het gebouw de Sluis opende tegelijk de polikliniek, met een eigen ingang en eigen adres, de H. Hartstralaan 120. Hier werken medewerkers van team preventie en jeugd en verslaving en een licht verstandelijke beperking (LVB). Zij werkten voorheen vanuit de Helene Mercierweg iets verderop, en zijn hier sinds vandaag gehuisvest. Het jeugd en preventieteam biedt een ruim aanbod voor kinderen van ouders met een verslavingsprobleem (KVO). Er worden regelmatig praatgroepen en dagen georganiseerd voor deze doelgroep.

Marie José Luttikholt, wethouder gemeente Hengelo sprak uit dat het belangrijk is dat er voor iedereen een plek is in de maatschappij, zij is dan ook zeer verheugd met deze nieuwe voorziening in Hengelo.

Foto opening met van links naar rechts wethouder Marie José Luttikholt (gemeente Hengelo), regiodirecteur Michèle Ruyten en locatiemanager Miriam Winter (beide Tactus Verslavingszorg) en wijkafdelingsmanager Angelique ten Wolde (Welbions). Het cadeau is een Hengelo’s kunstwerk dat de wethouder aan de nieuwe Tactus locatie overhandigde.