U bevindt zich hier: Home > Blog - Tips om het vol te houden

Blog - Tips om het vol te houden

De afgelopen maand heb ik je informatie gegeven, over het verliezen van vakantiekilo’s, de stofwisseling, het nut van voldoende bewegen en hoe te beginnen met meer bewegen. Deze informatie was ter ondersteuning voor het creëren van een gezonde en actieve leefstijl.

De Gezonde Leefstijl Challenge eindigt deze week, maar jij gaat natuurlijk door! Hieronder nog wat laatste tips & tricks:

#1: Schrijf op waarom een gezonde en actieve leefstijl zo belangrijk voor je is!
Maak een lijstje en schrijf daarop ongeveer 10 redenen waarom een gezonde leefstijl belangrijk voor je is. Hang dit lijstje vervolgens op, in een centraal deel van je huis, zodat je er telkens aan herinnerd wordt. 
Wellicht zijn deze argumenten helder voor je, maar toch kunnen ze als sneeuw voor de zon verdwijnen op het moment dat je bijvoorbeeld je favoriete snack voorgeschoteld krijgt.

#2: Informeer je sociale omgeving
Niks is zo vervelend om telkens opnieuw aan mensen om je heen uit te moeten leggen waarom je dat ene stukje taart afslaat. Zorg ervoor dat mensen om je heen weten dat je bezig bent met je leefstijl en dat je niet èn taart, kaas, chips en wijn nuttigt tijdens een verjaardag, maar dat je daarin een keuzes maakt. Op die manier hoef je jezelf niet steeds te ‘’verdedigen’’ en kan men ook rekening met je houden. Wie weet inspireer jij dan ook anderen mensen!

Dit was het voor nu!

Ik wens jullie heel veel plezier en succes op de weg naar een gezonde en actieve leefstijl.