Spring naar content

Verwijzers

Consultatie verslavingsdeskundige

Heb je een gerichte vraag over diagnostiek of behandeling (waaronder medicatie) over een patiënt met verslavingsproblematiek? Maak dan gebruik van onze consultatiedienst.

Je stelt je vraag aan een deskundige op het gebied van verslaving: dit kan een psychiater, verslavingsarts, psycholoog of verpleegkundig specialist zijn.

Doel en vorm

Het doel van de consultatie is het verkrijgen van een antwoord op een gerichte vraag over de meest geschikte behandeling en/of begeleiding van de patiënt en advies over verwijzing of medicatie. De consultatieve raadpleging ondersteunt je in de behandeling van jouw patiënt.

Op verzoek van de huisarts/ praktijkondersteuner vindt consultatie plaats in de vorm van:

  • telefonische consultatie
  • e-consultatie
  • een face-to-faceconsultatie
  • overleg over een patiënt met verslavingsproblematiek waarvan de huisarts de behandeling in de huisartsenpraktijk wil voortzetten

Tactus ontvangt voor de dienstverlening een vergoeding per consult conform vastgestelde tarieven.

Contact

Neem contact op met ons hoofdkantoor en vraag naar de consultatiedienst.

088 382 28 87

Magazine: Tactus in Beeld

  • Ontvang vier keer per jaar ons online magazine.
  • Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Tactus.
  • Lees verhalen, interviews en tips.
  • Mis niets van het onderzoek van Tactus.

Gerelateerd

Merk je dat jouw buurman steeds meer en vaker drinkt en zichzelf niet meer verzorgt? Of heb je wellicht een patiënt die al een tijdje depressief is en bij je uit beeld is? In al deze en soortgelijke gevallen kun je een beroep doen op het team Bemoeizorg.
Wil je iemand verwijzen met een verslavingsprobleem met bijvoorbeeld alcohol, cannabis, benzodiazepinen, gokken, gamen of eetstoornissen? Verwijs dan naar Tactus.
Tactus biedt hulp en advies aan huisartsen, maatschappelijk werkers en hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg. Ook aan mensen die werken bij het justitiële apparaat of wie anderszins betrokken zijn bij de hulpverlening aan mensen met verslavingsproblemen.